Noč geografije 2023

V petek, 14. aprila 2023, bo po sončnem zahodu potekala tradicionalna mednarodna NOČ GEOGRAFIJE 2023. Po vsem svetu bodo organizirana predavanja, projekcije filmov, delavnice, okrogle mize, razstave, predstavitve geografskih ustanov in publikacij, prikazi pomena geografije in njenih dosežkov ter izpostavljanje geografskega znanja, raziskovanja in študija.

Zveza geografov Slovenije vabi vse geografinje in geografe k organizaciji lokalnih dogodkov v okviru Noči geografije 2023. Organizatorji imajo proste roke pri izbiri kraja in časa dogodkov. Dogodek lahko poteka na daljavo (prek spletne platforme) ali pa v živo pred občinstvom v lokalni dvorani, kavarni, gostilni, na prostem,… Dogodek lahko poteka zvečer ali čez dan. Prav tako ni nujno, da je dogodek »strogo geografski«. Vzemimo Noč geografije kot sodelovalno platformo in možnost promocije tovrstnih vsebin najširši javnosti.

POGOJI za organizacijo prireditev:

  • Prireditev je registrirana na spletni strani https://www.geonight.net/.
  • Sodelovanje na prireditvi je brezplačno (ni vstopnine).
  • Prireditev je namenjen širši javnosti.

Rok za prijavo dogodkov letošnje Noči geografije v Sloveniji je petek, 17. februar 2023. Prijave za Slovenijo zbira Zveza geografov Slovenije (prijavnico v .docx formatu najdete na spodnji povezavi). Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov: primoz.pipan@zrc-sazu.si.

Zveza geografov Slovenije bo poskrbela za vnos dogodka v spletno platformo https://www.geonight.net/.

Dodatne informacije o Noči geografije najdete na speltni strani ZGS (https://www.zveza-gs.si/noc-geografije/) in spletni strani Evropske zveze geografskih združenj EUGEO (http://www.eugeo.eu/).

Za navdih si lahko na spletni strani https://www.geonight.net/ do konca februarja 2023 ogledate dogodke iz leta 2022 (karta dogodkov: https://www.geonight.net/geonight-2022-events-map/)

Morda vam bo všeč tudi...