NOČ GEOGRAFIJE

Pred tremi leti so francoski geografi sprožili dejavnost z imenom La Nuit de la Géographie – Noč geografije. Prvi petek v mesecu aprilu so potekala predavanja, projekcije filmov, delavnice, okrogle mize, razstave, predstavitve geografskih ustanov in publikacij ter demonstriranje pomena geografije in njenih dosežkov ter izpostavljanje geografskega znanja, raziskovanja in študija. Letos se gibanju pridružuje tudi Zveza geografov Slovenije. Stičišče vseh dogodkov bo 3. aprila v Ljubljani.

Letos se gibanju pridružuje tudi Zveza geografov Slovenije. Zamisel je, da bi bila vsako leto organizacijski nosilec ena od ustanov, ki se z geografijo na Slovenskem ukvarja strokovno in poklicno. Organizacijska štafetna palica bo med njimi enakovredno krožila. Za prvega organizatorja smo zaprosili Geografski institut Antona Melika ZRC SAZU, ki je pobudo sprejel. Program Noči geografije se bo vsako leto ves čas dopolnjeval, saj bo možno še zadnji dan spletno prijaviti katero od dejavnosti, ki se je bo domislil posameznik, skupina, šola, društvo ali skupnost.

Stičišče vseh dogodkov bo 3. aprila v Ljubljani. Postavljena bo stojnica na Prešernovem trgu s predstavitvijo geografije in njenih ustanov ter informiranjem o študiju geografije. Na ZRC SAZU bodo proti večeru in zvečer: tiskovna konferenca, predstavitev aplikativnih rezultatov geografskih ustanov, okrogla miza o geografskem problemu, okrogla miza s študenti geografije, okrogla miza s predstavniki geografskih ustanov, podelitev nagrad fotografskega natečaja učencev, dijakov in študentov geografije »Mi v pokrajini«, podelitev nagrad za najboljše študentske raziskovalne naloge.

Vabljeni na geografske prireditve na začetku aprila. Do tedaj pa imate možnost razmisliti, kaj geografskega bi se še dalo narediti ali neškodljivo ušpičiti na tisti večer, ko bo sončni zahod ob pol osmih.

 

INFORMACIJE O ŠOLSKEM FOTOGRAFSKEM NATEČAJU

INFORMACIJE O ŠTUDENTSKEM FOTOGRAFSKEM NATEČAJU

INFORMACIJE O ŠTUDENTSKEM NATEČAJU ZA RAZISKOVALNE NALOGE

Morda vam bo všeč tudi...